25-04-09

thema:"boerderij"

jules op de boerderij1

De voorbije week hebben we gewerkt rond het thema:”boerderij.”Wie woont er allemaal op de boerderij en wat doen ze daar dan ?.

 We leerden dat we lekkere melk van de koe krijgen, wol van het schaapje en dat varkentjes graag in de modder rollen.

Ons liedje vertelde ons deze week wat de dieren allemaal met hun staart kunnen doen .Hij beweegt heen en weer, soms heel vlug, dan heel traag.

 Tijdens de lente worden er ook heel wat babydiertjes geboren, deze hebben we eens van dichtbij bekeken: een puppy, een kalfje, een lam, een veulen en  een big, dat waren heel wat nieuwe woordjes voor velen onder ons.

In het boekenhoekje lagen verschillende informatieve boeken waar we duidelijk al deze diertjes konden bewonderen, daarnaast lagen er ook heel wat verhaaltjes, juf vertelde het verhaaltje van Jules, die ging op bezoek bij Oom Gust op de boerderij.

 We speelden met de boerderijen en de dieren , we hebben gepuzzeld, en aan onze knutseltafel hebben we gekleurd, geschilderd en geplakt.

Op donderdag speelden we een luisterspelletje, juf had een cassette meegebracht met allemaal dierengeluiden daarop, we luisterden ernaar en probeerden deze dieren te herkennen. Natuurlijk hebben we nadien deze dieren uitgebeeld in onze zaal, ook dit was superleuk!!!

Ga eens een kijkje nemen op de website: www.mijnjules.be, daar kan je naar een filmpje bekijken over Jules op de boerderij.

Tot volgende week!!!

 

10:11 Gepost door juf veerle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.